Potravinová intolerance

Problém autismu - příčina neznámá ?

Podívejte se do střev !!!

Další zdravotní problémy dětí s PAS a projevy potravinových netolerancí a alergií:

  • Astma
  • Ekzém
  • Akutní a chronická nespecifická kolitida
  • Spastické tlusté střevo-poskládá se vám jako teleskop
  • Autoimunitní poruchy, artritida
  • Zánětlivá onemocnění trávicího traktu
  • Crohnova nemoc, ulcerozní kolitida, céliakie
  • Urogenitální infekce
  • Průjem
  • Zácpa
  • Virální infekce trávicího traktu
  • Otitis - záněty středního ucha
  • Netolerance laktózy
  • Netolerance cukru (nedostatek štepícího enzymu diaminooxidázy)
  • Syndrom dráždivého střeva
  • Alergie a potravinové netolerance
  • Hepatitida
  • Diabetes

Každé sousto nevhodné potravy udržuje a zhoršuje zánět, bolesti, poškození mozku.


Vaha

Začneme hojit střeva !

Eliminační dieta - dieta bez mléka, sóji a lepku

Odstraněním opioidů ze stravy minimalizujeme psychotické stavy u dětí s PAS. Kasein, lepek a sója se v žaludku rozpadají na peptidy, z nichž některé mají strukturu podobnou morfinu.

  • Kaseomorfin v případě kaseinu
  • Speciálně beta-kaseomorfin-7
  • Gluteomorfin nebo gliadinomorfin v případě lepku
  • Zdravé střevo peptidy rozloží pomocí enzymů peptidáz, které jsou na mikroklcích enterocytů, na jednotlivé aminokyseliny
  • Enzym, který má štěpit tyto bílkoviny na aminokyseliny: dipeptid peptidáza IV(DPP IV)
  • Autistické děti jej mají nedostatek
  • taktéž schizofrenici, alkoholici, lidé s depresemi, autoimunitními poruchami.

Food

Pokud jsou enterocyty poškozené v důsledku narušení střevní mikroflóry, zůstanou morfiny v nezměněné formě.

Tyto látky jsou toxické, dostanou se krevním řečištěm do CNS a ovlivňují jeho funkci, a působí stejně jako drogy !

Střevní dysbióza

Přemnožená patologická střevní mikroflóra způsobuje další problémy- přemění přijaté sacharidy na alkohol. Mnoho lidí s poruchami chování jsou pod vlivem alkoholu z vlastního trávení.


Jeden z nejznámějších patogenů - moučnivka (Candida)

Je známo několik druhů Candidy. Je nutno omezit přísun glukózy, která se vytváří v procesu trávení. U zdravých lidí se glukóza mění na kys. mléčnou, vodu a energii díky biochemickému procesu zvaným GLYKOLÝZA. U lidí s kandidózou dochází k alkoholové fermentaci. Vznikne ethanol a acetaldehyd, tyto látky mají nízkou molekulární hmotnost, pronikají přes jakoukoliv barieru. Jsou velmi jedovaté a mají schopnost měnit strukturu bílkovin.


Co způsobuje ethanol a acetyldehyd v těle:

  • snižuje sekreci žaludeční kyseliny
  • Snižuje schopnost vytvářet trávící enzymy
  • Poškozuje střevní stěnu a zhoršuje vstřebávání vit. A, B
  • Narušuje jaterní detoxikaci
  • Oslabuje svalový tonus
  • Narušena koordinace pohybu
  • Zpomaluje se vývoj řeči
  • Rozvíjí se zapomnětlivost a otupělost
  • Mění se práh citlivosti
  • Mitochondriální dysfunkce

Kontaktní formulář

Zájemci o testy potravinové intolerance, hlaste se prosím prostřednictvím kontaktního formuláře.

TOPlist